Skip to content

Ontgrendel de kracht van intelligente CX

70% van de CX-leiders heroverweegt de hele customer journey, waardoor we rustig kunnen stellen dat dit een jaar van massale transformaties gaat worden. Zendesk onthult tien trends die helpen om klantervaringen in de toekomst slimmer vorm te geven.

59%
van de consumenten denkt dat de manier waarop ze met bedrijven omgaan binnen twee jaar volledig zal veranderen
67%
van de CX-leiders denkt dat je met bots een sterkere emotionele band met klanten kunt opbouwen
70%
van de consumenten vindt dat AI een modern onderdeel van de klantenservice geworden is
RAPPORT 2024

Tien trends.
Drie innovatieve gebieden.
Eén bomvol rapport.

Zendesk presenteert het zesde jaarlijkse CX Trends-rapport. Dit jaar laten we zien hoe de nieuwste innovaties op het gebied van AI en andere opkomende technologieën de aandacht opeisen en hoe leiders hier al gebruik van maken.

AI en intelligente ervaringen

Ontdek hoe de rol van chatbots door AI zodanig verandert dat 64% van de CX-leiders van plan is om meer te investeren in de ontwikkeling ervan. Ontdek hoe de transparantie van AI veel aandacht krijgt en hoe je met generatieve AI persoonlijke en interactieve ervaringen kunt bieden.

Gegevens en betrouwbare ervaringen

Uit ons rapport blijkt dat 77% van de CX-leiders vindt dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van klantendata. Ontdek wat er staat te gebeuren op het gebied van beveiliging en gegevensprivacy, en hoe je klantendata op een verantwoorde manier kunt gebruiken om snel support te bieden.

Next-gen en waardevolle ervaringen

Er komt een nieuwe golf van CX-investeringen aan: 56% van de organisaties is van plan om in het komende jaar conversational commerce te integreren. Ontdek hoe opkomende technologie van invloed is op conversational commerce, support via spraak en telefoon en tools voor het management van supportmedewerkers.

ZENDESK INSIGHTS

Actie ondernemen op de trends

Je hebt het rapport gelezen en bent nu op de hoogte van de daarin beschreven trends. Als volgende stap deelt Zendesk best practices die je kunt gebruiken om aan de veranderende eisen van de consument te voldoen, loyaliteit op te bouwen en groei te stimuleren. Ontdek hoe CX-leiders AI kunnen inzetten om service te revolutioneren, krachtige gegevensprivacy te garanderen en conversational commerce te optimaliseren.

Best practices voor AI + selfservice

Ontdek AI-gedreven strategieën om de efficiëntie en kwaliteit van selfservice te verbeteren, zoals het optimaliseren van kennisbanken en het upgraden van chatbots tot AI-supportmedewerkers.

Best practices voor gegevensprivacy

In een wereld waarin de verwachtingen van klanten ongekend hoog zijn, spelen CX-leiders een cruciale rol in het garanderen van naleving, het opbouwen van vertrouwen en het beperken van risico’s. Ontdek hoe je deze nieuwe uitdaging op het gebied van gegevensprivacy gemakkelijk kunt aanpakken.

Best practices voor conversational commerce

Speel in op de vraag van consumenten naar snelle, uitgebreide service. We onderzoeken de ontwikkeling van conversational commerce als een cruciaal element in het verbeteren van de klantervaring en het stimuleren van groei in de detailhandel.

Onderwerpen van het rapport

Ken de actuele onderwerpen

Er is nog genoeg te leren op het gebied van CX Trends. Zoek naar informatie die je interesseert en kom alle inzichten te weten. Onze bibliotheek is altijd open.

Zoeken op onderwerp

 • Met generatieve AI kun je een balans tussen empathie en efficiëntie bieden. CX-leiders geloven dat je er ervaringen mee kunt bieden die persoonlijk aanvoelen en aantrekkelijk zijn.

  Lees meer

  Ontdek hoe generatieve AI de klantervaring menselijker maakt in -=Trend 1.=-

  Ontdek hoe je de efficiëntie van selfservice kunt verbeteren in onze guide met best practices voor AI + selfservice.

 • De reputatie en het gebruik van AI-gedreven chatbots ontwikkelen zich snel. CX-leiders beginnen chatbots te zien als digitale supportmedewerkers waar ze veel mee kunnen doen.

  Lees meer

  Ontdek hoe chatbots gamechangers aan het worden zijn voor elke CX-organisatie in Trend 2.

  Ontdek hoe eenvoudige chatbots veranderen in AI-supportmedewerkers in onze guide met best practices voor AI + selfservice.

 • De relatie tussen supportmedewerkers en AI is voor iedereen een belangrijk onderwerp. Veel CX-leiders denken dat AI menselijke intelligentie niet zal vervangen, maar ondersteunen.

  Lees meer

  Ontdek hoe AI de rollen van leiders en supportmedewerkers opnieuw definieert in Trend 3.

  Ontdek hoe supportmedewerkers efficiënter worden met behulp van AI in onze guide met best practices voor AI + selfservice.

 • Consumenten willen weten met welke gegevens de AI van je bedrijf wordt gevoed. Bedrijven die open zijn over hoe ze met klantendata omgaan, vergroten hun betrouwbaarheid.

  Lees meer

  Ontdek hoe je consumenten transparant informeert over het gebruik van AI in Trend 4.

  Ontdek hoe en wanneer je communiceert over het gebruik van AI in onze guide met best practices voor AI + selfservice.

 • Om kwaliteitservaringen te kunnen bieden, heb je snelheid, anticipatie en hypergepersonaliseerde levering van relevante informatie nodig.

  Lees meer

  Ontdek hoe je snel support kunt bieden die uniek aanvoelt in Trend 5.

  Ontdek hoe je groei kunt stimuleren met snelle personalisatie in onze guide met best practices voor conversational commerce.

 • CX-leiders weten dat de verantwoordelijkheid om klantendata veilig te houden steeds groter wordt, en dat ze tegelijkertijd moeten voldoen aan de vraag van de consument naar meer personalisatie.

  Lees meer

  Ontdek welke stappen CX-leiders nemen als de nieuwe drijvende kracht achter gegevensprivacy in Trend 6.

  Ontdek hoe je privacyrisico’s elimineert in onze guide met best practices voor CX + gegevensprivacy.

 • Als gevolg van datalekken en cyberaanvallen op klantendata is het nu een vereiste om beveiligingsmaatregelen te integreren in het hele klanttraject, zonder dat dit ten koste gaat van de naadloze ervaringen die consumenten verwachten.

  Lees meer

  Ontdek hoe je de hele customer journey veilig kunt beschermen in Trend 7.

  Ontdek waarom veiligheid voor CX prioriteit moet krijgen in onze guide met best practices voor CX + gegevensprivacy.

 • Consumenten willen meer halen uit hun digitale winkelervaring. Denk hierbij aan waardevolle digitale interacties waarbij ze direct advies en informatie over producten kunnen krijgen.

  Lees meer

  Ontdek hoe je je digitale winkelervaring naar een hoger niveau tilt in Trend 8.

  Ontdek hoe je CX-interacties omzet in kansen die inkomsten genereren in onze guide met best practices voor conversational commerce.

 • Kanalen zoals support via spraak en telefoon spelen een steeds grotere rol bij het oplossen van complexere, geëscaleerde vragen van klanten.

  Lees meer

  Ontdek hoe support via spraak en telefoon aan het veranderen is in Trend 9.

  Ontdek hoe je gesprekken op verschillende kanalen kunt voeren in onze guide met best practices voor conversational commerce.

 • Dankzij steeds beter wordende voorspellende tools voor het management van supportmedewerkers is het nu gemakkelijker om een nauwkeurige prognose te maken van de behoeften van teams.

  Lees meer

  Ontdek hoe je de nieuwste technologie kunt gebruiken om te anticiperen op de behoeften van je team in Trend 10.

  Ontdek hoe je klantendata kunt beschermen in onze guide met best practices voor CX + gegevensprivacy.